Disse sandwichbrød er perfekte til madpakken eller til en picnic med familien. Sprøde udenpå og bløde indeni - lige som en god sandwich skal være! Opskriften lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Sandwichbrød
500gkoldt vand fra hanen
20ggær
6gsalt
50ghavregryn
55grugkernerf.eks. poppede
200gfuldkornshvedemel
275ghvedemel
Sandwich med aubergine
1stkaubergine
1pkruccula
1pkmozzarella
80gsoltørrede tomater
Sådan gør du
Sandwichbrød
Gær og salt røres ud i vandet.
Derefter røres havregryn og rugkerner ud i vandet.
Nu tilsættes melet og dejen æltes grundigt til den samler sig.
Dejen foldes og sættes til hævning tildækket i ca. 1 times tid til den er hævet til dobbeltstørrelse.
Tænd ovnen på 220 grader.
Vælt forsigtig dejen ud på et let meldrysset bord og skær nu otte sandwichbrød.
Brødene formes som aflange sandwichbrød. Når brødene er formet vendes de i ønskede kerner eller frø. F.eks. sesam, græskarkerner eller lign.
Brødene sættes til hævning i ca 30 min til de er hævet lidt op.
Bag brødene midt i oven til de er lysebrune og lyder hule. Ca. 15-20 min.
Sandwich med aubergine
Skær auberginen i aflange tynde skiver
Kom olivenolie på en pande og steg dem til de er let gyldne og bløde.
Skær sandwichbrødet over og kom skiver af mozzarella på, efterfulgt af soltørrede tomater, rucula og de stegte auberginer.