
Fuldkornsgrissini med sesam
Denne opskrift lever op til Fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 1,5 dl lunken vand
- 15 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sesam
- 170 g grahamsmel (fuldkorn)
- 80 g hvedemel
- 1/2 æg (til pensling)
Sådan gør du
- Bland vand og gær og rør rundt til det er opløst. Tilsæt derefter en halv tsk. salt og olie. Gem resten af saltet til at drysse udover grissinistængerne senere.
- Tilsæt grahamsmel og hvedemelet og ælt dejen godt sammen.
- Lad dejen hæve i 40 minutter tildækket af et viskestykke.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Kom lidt mel på bordet og del dejen op i mindre klumper.
- Rul grissinistængerne ud så de er ca. 0,8 cm i tykkelsen. Skær dem over i den længde, du foretrækker fx 20-25 cm.
- Læg grissini stængerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys sesam og resten af saltet udover.
- Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter til de sprøde og gyldne.