Fuldkornsgrissini med sesam

Fuldkornsgrissini med sesam

Samlet tid 1 time 10 minutter
Aftensmad, Brød, Forretter, Snacks
Køkken Italiensk
20 stk.
Denne opskrift lever op til Fuldkornslogoet.
20

Ingredienser 

  • 1,5 dl lunken vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sesam
  • 170 g grahamsmel (fuldkorn)
  • 80 g hvedemel
  • 1/2 æg (til pensling)

Sådan gør du 

  • Bland vand og gær og rør rundt til det er opløst. Tilsæt derefter en halv tsk. salt og olie. Gem resten af saltet til at drysse udover grissinistængerne senere.
  • Tilsæt grahamsmel og hvedemelet og ælt dejen godt sammen.
  • Lad dejen hæve i 40 minutter tildækket af et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Kom lidt mel på bordet og del dejen op i mindre klumper.
  • Rul grissinistængerne ud så de er ca. 0,8 cm i tykkelsen. Skær dem over i den længde, du foretrækker fx 20-25 cm.
  • Læg grissini stængerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys sesam og resten af saltet udover.
  • Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter til de sprøde og gyldne.