Fougasse et et fransk, fladt brød med et smukt mønster der skæres ud, så brødet ligner et blad. God til når du skal have gæster. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet. Opskriften er udviklet af Kitchen by Eve.
Ingredienser
5ggær
4,5dlkoldt vand
8gsalt
1spskolivenolie
200gfuldkornshvedemel+ lidt ekstra til æltning
150gTipo 00 hvedemel
150gfuldkornsrugmel
2håndfulde krydderurter(fx rosmarin og timian)
5stksoltørrede tomater i olie
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og olivenolie. Ælt de tre typer mel ind i dejen, lidt af gangen.
Hak krydderurterne fint, og skær tomaterne ud i små stykker. Tilsæt urter og tomater til dejen.
Dæk dejen til med film og sæt den i køleskabet til næste dag.
Tag dejen ud, og tænd for ovnen på 175°C (varmluft).
Del dejen op i 10 små boller, og drys bordet med lidt mel. Rul hver enkelt bolle ud, til den er ca. 1-1,5 cm tyk, og formet som en oval (det skal ligne et blad i sidste ende).
Skær nu et mønster i dejen med en skarp kniv; først langs midten, siden med 2 små snit i hver side.
Læg brødene op på en plade med bagepapir, pensl med æg eller olie og drys med lidt havsalt.
Bag brødene i midten af ovnen i ca. 8 minutter - hold øje med dem undervejs, de skal være let brune i kanterne og give slip på papiret.
Tip
Hvis du ikke vil vente til næste dag, kan du tilsætte 10 g. gær i stedet for 5, blande det op med lunkent vand og lade dejen hæve et lunt sted i 1-1,5 timer før du former den til de små brød.