Find dit daggamle brød frem og giv det nyt liv med denne indbydende salat. Perfekt til grillbordet og som tilbehør. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
150gfuldkornslogomærket brød fx flutes
700gtomater
1bundtbasilikum
1lille rødløgca. 60 g
2fedhvidløg
1spskolivenolie
1 ½spskrødvins- eller balsamicoeddike
1tskflagesalt
peber
30gkapers
Sådan gør du
Skær eller riv brødet i grove stykker og fordel det på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 170°C i 15 min. til det er helt tørt. Tag brødet ud og lad det køle af.
Skær imens tomaterne i grove stykker. Hak basilikum. Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber.
Bland brød, tomater, basilikum, rødløg, hvidløg, kapers og dressing. Lad salaten trække ca. 10 min. inden den serveres.
Tip
Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.