Panzanellasalat med fuldkornsbrød

 

Panzanellasalat med fuldkornsbrød

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Trækketid: 10 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: salater
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser

  • 150 g fuldkornslogomærket brød fx flutes
  • 700 g tomater
  • 1 bundt basilikum
  • 1 lille rødløg, ca. 60 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 1/2 spsk rødvins- eller balsamicoeddike
  • 1 tsk flagesalt
  • peber
  • 30 g kapers

Sådan gør du

  • Skær eller riv brødet i grove stykker og fordel det på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 170°C i 15 min. til det er helt tørt. Tag brødet ud og lad det køle af.
  • Skær imens tomaterne i grove stykker. Hak basilikum. Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber.
  • Bland brød, tomater, basilikum, rødløg, hvidløg, kapers og dressing. Lad salaten trække ca. 10 min. inden den serveres.

Noter

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.