Panzanellasalat med fuldkornsbrød
Find dit daggamle brød frem og giv det nyt liv med denne indbydende salat. Perfekt til grillbordet og som tilbehør. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 150 g fuldkornslogomærket brød fx flutes
- 700 g tomater
- 1 bundt basilikum
- 1 lille rødløg ca. 60 g
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 ½ spsk rødvins- eller balsamicoeddike
- 1 tsk flagesalt
- peber
- 30 g kapers
Sådan gør du
- Skær eller riv brødet i grove stykker og fordel det på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 170°C i 15 min. til det er helt tørt. Tag brødet ud og lad det køle af.
- Skær imens tomaterne i grove stykker. Hak basilikum. Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber.
- Bland brød, tomater, basilikum, rødløg, hvidløg, kapers og dressing. Lad salaten trække ca. 10 min. inden den serveres.
Tip
- Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.