Fuldkornspartnerskabet

Stegte nudler med grøntsager på en tallerken

Stegte nudler med grønt

45 minutter
Aftensmad
4 personer
Stegte nudler med grøntsager er både hurtig og lækker aftensmad. Brug de grøntsager du har i køleskabet eller som du bedst kan lide. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 300 g fuldkornslogomærkede nudler
  • ½ stk rødt spidskål
  • 2 stk gulerødder
  • ½ stk squash
  • 2 cm ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie sesam- eller alm. rapsolie
  • 100 g rejer prøv også med tofu eller kylling
  • 1 bdt koriander
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk sesam

Sådan gør du 

  • En gryde med rigelig vand bringes i kog.
  • Mens vandet koger op vaskes grøntsagerne og snittes julienne.
  • Når vandet koger tilsættes nudlerne.
  • Hvidløg og ingefær pilles og rives på et fint rivejern.
  • En wok eller pande findes frem og olien kommes i og varmes godt op.
  • Hvidløg og ingefær tilsættes og svitses hurtigt. Det må ikke blive sort.
  • Tilsæt rejserne og derefter grøntsagerne og steg det hele i et par minutter. Der skal stadig være bid i grøntsagerne.
  • Vend nudlerne ved hurtigt og sluk for varmen.
  • Vend soyaen i og server med frisk koriander og sesam.

Tip

  • Resterne er gode at have med på madpakken.