Stegte nudler med grønt
Stegte nudler med grøntsager er både hurtig og lækker aftensmad. Brug de grøntsager du har i køleskabet eller som du bedst kan lide. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 300 g fuldkornslogomærkede nudler
- ½ stk rødt spidskål
- 2 stk gulerødder
- ½ stk squash
- 2 cm ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie sesam- eller alm. rapsolie
- 100 g rejer prøv også med tofu eller kylling
- 1 bdt koriander
- 2 spsk soya
- 1 spsk sesam
Sådan gør du
- En gryde med rigelig vand bringes i kog.
- Mens vandet koger op vaskes grøntsagerne og snittes julienne.
- Når vandet koger tilsættes nudlerne.
- Hvidløg og ingefær pilles og rives på et fint rivejern.
- En wok eller pande findes frem og olien kommes i og varmes godt op.
- Hvidløg og ingefær tilsættes og svitses hurtigt. Det må ikke blive sort.
- Tilsæt rejserne og derefter grøntsagerne og steg det hele i et par minutter. Der skal stadig være bid i grøntsagerne.
- Vend nudlerne ved hurtigt og sluk for varmen.
- Vend soyaen i og server med frisk koriander og sesam.
Tip
- Resterne er gode at have med på madpakken.