
Fishcakes med fuldkorn og sprød salat
Sprøde og nemme fishcakes er en familiefavorit - her serveret med en frisk kål- og kornsalat. Fuldkorn kan nemt indgå i salater som her. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Kålkornsalat
- 200 g hvedekerner
- 300 g plukket grønkål svarer til ca. 420 g uplukket
- 2 peberfrugter
- 50 g valnøddekerner
Dressing
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk olie
- 1 spsk vand
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk flagesalt
- peber
Fishcakes
- 1 bdt forårsløg ca. 100 g
- 400 g færdiglavet fiskefars lavet af MSC eller ASC mærket fisk
- 75 g grovvalsede havregryn
- 1 spsk rapsolie til stegning
- peber
Sådan gør du
Kålkornsalat
- Kog hvedekerner som angivet på emballagen og afkøl.
- Snit kålen fint. Rens peberfrugterne og snit dem.
- Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.
Fishcakes med fuldkorn
- Rens forårsløgene og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskekager med to skeer og vend dem i havregrynene.
- Varm olien på en slip let pande og steg fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side.
Servering
- Server fuldkorns fishcakes med kålkornsalat til.
Tip
- Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du fuldkorn som hele hvedekerner.
- Har du rester af grønkålen, kan du lave disse til sprøde ovnstegte grønkålchips.
- Rester fra persillen kan samles og gemmes i fryseren og bruges som smagsgiver til en suppe.
- De lækre fishcakes kan sagtens lægges i børnene madpakke næste dag.