Fuldkornspartnerskabet

Salat med kylling, kartofler og fuldkornsknas

1 time
Aftensmad, Påske, Salater
4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet. Retten egner sig godt som en weekendret, da den tager lidt tid at lave.

Ingredienser  

Salat

  • 500 g kartofler
  • 2 æg
  • 2 bundter forårsløg ca. 200 g
  • 10 radiser uden top
  • ½ spidskål
  • 250 g ærter

Kylling

  • 320 g kyllingebryst
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk flagesalt
  • peber

Dressing

  • 4 dl yoghurt natural 1 5%
  • 1 ½ spsk dijonsennep
  • 1 ½ spsk flydende honning
  • 1 tsk flagesalt
  • peber

Fuldkornsknas

  • 100 g hvedekerner
  • 1 ½ spsk rapsolie
  • 1 stort bundt persille ca. 100 g
  • Reven skal af 1 ubehandlet citron
  • ½ tsk flagesalt

Sådan gør du 

Vær opmærksom på at gøre følgende først

  • Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken.
  • Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne.
  • Kog æggene og afkøl.

Kylling

  • Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip let pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør. Krydr med salt og peber.

Kartoffelsalat

  • Skær kartofler i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Vend kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
  • Pil æggene og skær i kvarte.

Fuldkornsknas

  • Varm olien på en slip let pande og rist de drænede kogte hvedekerner til de er let gyldne.
  • Skyl og hak persillen og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt.
  • Samling af salaten
  • Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.

Tip

  • Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du fuldkorn som hele hvedekerner.
  • Du kan sagtens udskifte nogle af ingredienserne med hvad du har i køleskabet. Prøv fx med andre finthakkede grøntsager eller kerner. På den måde kan du får brugt dine rester.
  • Har du indkøbt mere kylling end du har brug for til retten, så kan du med fordel fryse dette ned i mindre portioner og bruge til andre retter. Du kan også tilberede det og bruge næste dag til frokost sammen med en lækker salat eller lignende.
  • Har du fået overskud af kogte kartofler, så smager de fantastisk på et stykke rugbrød med karse, mayonnaise, rødløg eller et drys karry.