Salat med kylling, kartofler og fuldkornsknas
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet. Retten egner sig godt som en weekendret, da den tager lidt tid at lave.
Ingredienser
Salat
- 500 g kartofler
- 2 æg
- 2 bundter forårsløg ca. 200 g
- 10 radiser uden top
- ½ spidskål
- 250 g ærter
Kylling
- 320 g kyllingebryst
- 1 spsk rapsolie
- ½ tsk flagesalt
- peber
Dressing
- 4 dl yoghurt natural 1 5%
- 1 ½ spsk dijonsennep
- 1 ½ spsk flydende honning
- 1 tsk flagesalt
- peber
Fuldkornsknas
- 100 g hvedekerner
- 1 ½ spsk rapsolie
- 1 stort bundt persille ca. 100 g
- Reven skal af 1 ubehandlet citron
- ½ tsk flagesalt
Sådan gør du
Vær opmærksom på at gøre følgende først
- Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken.
- Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne.
- Kog æggene og afkøl.
Kylling
- Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip let pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør. Krydr med salt og peber.
Kartoffelsalat
- Skær kartofler i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Vend kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
- Pil æggene og skær i kvarte.
Fuldkornsknas
- Varm olien på en slip let pande og rist de drænede kogte hvedekerner til de er let gyldne.
- Skyl og hak persillen og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt.
- Samling af salaten
- Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.
Tip
- Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du fuldkorn som hele hvedekerner.
- Du kan sagtens udskifte nogle af ingredienserne med hvad du har i køleskabet. Prøv fx med andre finthakkede grøntsager eller kerner. På den måde kan du får brugt dine rester.
- Har du indkøbt mere kylling end du har brug for til retten, så kan du med fordel fryse dette ned i mindre portioner og bruge til andre retter. Du kan også tilberede det og bruge næste dag til frokost sammen med en lækker salat eller lignende.
- Har du fået overskud af kogte kartofler, så smager de fantastisk på et stykke rugbrød med karse, mayonnaise, rødløg eller et drys karry.