Fuldkornspartnerskabet

Smørrebrød med gulerod

Smørrebrød med gulerod, æble, friskost og asparges

Samlet tid 25 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 stykker
Dette lækre stykke smørrebrød har det hele; sprøde gulerødder, syrlige og søde æbler, velsmagende asparges og blød friskost. Perfekt til de lune sommerfrokoster. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få fuldkorn ind i hverdagen.
Denne opskrift er udviklet af Jesper Panorama.

Ingredienser  

  • 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
  • 2 gulerødder
  • 3 grønne æbler
  • 4 asparges, grønne eller hvide
  • 100 g friskost
  • 1 pose salatmix
  • 1 citron
  • 6-8 kviste dild

Sådan gør du 

  • Skræl både gulerødder og de hvide asparges. Har du grønne asparges, skal de blot skæres i stykker på 2-3 cm. De hvide skæres i 2-3 cm stykker, efter de er skrællet.
  • Riv gulerødder og æbler groft på et rivejern.
  • Smør rugbrødet, og fordel en håndfuld salat derpå.
  • Læg en lille håndfuld revet gulerod på salaten, så den fordeles over hele brødet
  • Derpå lægges en stribe revet æble
  • Sæt 3-4 små dutter med friskost med en sprøjtepose - ellers brug en teske
  • Læg 3 stykker asparges på skrå over maden
  • Pres lidt citrus over smørrebrødet, lige før servering
  • Pynt med dildkviste.