Kyllingesalat på lyst fuldkornsbrød
En ægte smørrebrødsklassiker. Kyllingesalat/hønsesalat med champigninger, bacon og æbler i smagfuld dressing, på letristet lyst fuldkornsbrød. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få fuldkorn ind i hverdagen. Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til Coop i forbindelse med Smørrebrødsugen
Ingredienser
Til kyllingesalaten
- 1/2 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche 18%
- 100 g blegselleri i tynde skiver
- 1 grønt æble i tern
- 25 g finthakket løg
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijonsennep
- 1 pakke bacon
- 300 g hønskekød, fx kyllingebryst
- 300 g svampe, fx champignon
Til anretning
- 4 cherrytomater
- 4 skiver appelsin (kan udelades)
- 200 g salatmix
- 1 håndfuld karse eller anden krydderurt
Sådan gør du
Kyllingesalat
- Kog kyllingekødet i letsaltet vand, allerbedst i kyllingefond, i ca. 20 min.
- Steg baconen og læg 2 skiver bacon til side til anretningen.
- Skær derefter kyllingekødet i tern, eller riv det i strimler.
- Rør alle ingredienser til kyllingesalaten sammen i en skål. Lad evt. blandingen trække i køleskabet til dagen efter (ikke et krav).
Anretning
- Rist fire skiver fuldkornlogomærket brød.
- Læg derpå en lille håndfuld salatmix.
- Fordel 2-3 spsk. af kyllingesalaten oven på den grønne salatmix.
- Lægen halv skive bacon på kyllingesalaten.
- Fordel 2-3 halve cherrytomater rundt på kyllingesalaten.
- Afslut med en stribe karse eller krydderurter og pynt evt. med en skive appelsin.