Fuldkornspartnerskabet

Kyllingesalat på lyst fuldkornsbrød

Samlet tid 45 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 stykker
En ægte smørrebrødsklassiker. Kyllingesalat/hønsesalat med champigninger, bacon og æbler i smagfuld dressing, på letristet lyst fuldkornsbrød. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få fuldkorn ind i hverdagen.
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til Coop i forbindelse med Smørrebrødsugen

Ingredienser  

Til kyllingesalaten

  • 1/2 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 100 g blegselleri i tynde skiver
  • 1 grønt æble i tern
  • 25 g finthakket løg
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 pakke bacon
  • 300 g hønskekød, fx kyllingebryst
  • 300 g svampe, fx champignon

Til anretning

  • 4 cherrytomater
  • 4 skiver appelsin (kan udelades)
  • 200 g salatmix
  • 1 håndfuld karse eller anden krydderurt

Sådan gør du 

Kyllingesalat

  • Kog kyllingekødet i letsaltet vand, allerbedst i kyllingefond, i ca. 20 min.
  • Steg baconen og læg 2 skiver bacon til side til anretningen.
  • Skær derefter kyllingekødet i tern, eller riv det i strimler.
  • Rør alle ingredienser til kyllingesalaten sammen i en skål. Lad evt. blandingen trække i køleskabet til dagen efter (ikke et krav).

Anretning

  • Rist fire skiver fuldkornlogomærket brød.
  • Læg derpå en lille håndfuld salatmix.
  • Fordel 2-3 spsk. af kyllingesalaten oven på den grønne salatmix.
  • Lægen halv skive bacon på kyllingesalaten.
  • Fordel 2-3 halve cherrytomater rundt på kyllingesalaten.
  • Afslut med en stribe karse eller krydderurter og pynt evt. med en skive appelsin.