Nøddespecier
Nøddespecier
Antal: 40 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet. De nemmeste og lækre julesmåkage. Alle kan være med på denne opskrift med nøddespecier.

Ingredienser
- 25 gram hasselnødder
- 75 gram smør
- 50 gram hvedemel
- 60 gram Hvid fuldkornshvedemel
- 50 gram flormelis
- ½-1 spsk vand
Sådan gør du
- 1) Hak hasselnødderne groft.
- 2) Skær smørret i mindre stykker, og smuldr melet i.
- 3) Tilsæt nødder, sukker og vand, og saml dejen.
- 4) Del dejen i to, og tril hver portion til en rulle på ca. 20 cm.
- 5) Lad dem hvile i køleskabet i mindst 1½ time.
- 6) Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
- 7) Bag småkagerne i ca. 6 minutter i en 200° C forvarmet ovn på midterste rille.
- 8) Afkøl kagerne på en bagerist og de er klar til servering.
Noter
Tip:
- Jo koldere dej, jo tyndere kan specierne skæres.
- Jo tyndere specier, jo sprødere kager.