Nøddespecier

 

Nøddespecier

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Hviletid: 1 time 30 minutter
Antal: 40 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet.
De nemmeste og lækre julesmåkage. Alle kan være med på denne opskrift med nøddespecier.
nøddespecier

Ingredienser

  • 25 gram hasselnødder
  • 75 gram smør
  • 50 gram hvedemel
  • 60 gram Hvid fuldkornshvedemel
  • 50 gram flormelis
  • ½-1 spsk vand

Sådan gør du

  • 1) Hak hasselnødderne groft.
  • 2) Skær smørret i mindre stykker, og smuldr melet i.
  • 3) Tilsæt nødder, sukker og vand, og saml dejen.
  • 4) Del dejen i to, og tril hver portion til en rulle på ca. 20 cm.
  • 5) Lad dem hvile i køleskabet i mindst 1½ time.
  • 6) Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
  • 7) Bag småkagerne i ca. 6 minutter i en 200° C forvarmet ovn på midterste rille.
  • 8) Afkøl kagerne på en bagerist og de er klar til servering.

Noter

Tip:
  • Jo koldere dej, jo tyndere kan specierne skæres.
  • Jo tyndere specier, jo sprødere kager.