Fuldkornspartnerskabet

Nøddespecier til jul

Nøddespecier

1 time 30 minutter
Desserter, Jul
40 stk
Alle kan være med på denne lækre og nemme opskrift på nøddespecier, der kan fylde hjemmet med en herlig duft af jul.
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

  • 25 g hasselnødder
  • 75 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 60 g Hvid fuldkornshvedemel
  • 50 g flormelis
  • ½-1 spsk vand

Sådan gør du 

  • Hak hasselnødderne groft.
  • Skær smørret i mindre stykker, og smuldr melet i.
  • Tilsæt nødder, sukker og vand, og saml dejen.
  • Del dejen i to, og tril hver portion til en rulle på ca. 20 cm.
  • Lad dem hvile i køleskabet i mindst 1½ time.
  • Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
  • Bag småkagerne i ca. 6 minutter i en 200° C forvarmet ovn på midterste rille.
  • Afkøl kagerne på en bagerist og de er klar til servering.

Tip

  • Jo koldere dej, jo tyndere kan specierne skæres.
  • Jo tyndere specier, jo sprødere kager.