Bananmuffins
Her er den perfekte opskrift til de bananer, der har fået lidt for mange brune pletter. De modne bananer giver masser af smag og sødme til disse lækre muffins der hurtigt røres sammen. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få en smule mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
- 350-400 g modne bananer svarer ca til 4 bananer
- 2 æg
- 90 g hvedemel
- 40 g havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- ½ dl solsikkeolie
- ½ dl havredrik /mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Sæt ca 12 muffinforme op afhængig af størrelsen på formene.
- Skræl bananerne og bræk dem i mindre stykker og kom dem i en skål. Gem en halv banan der skal skæres i skriver og lægges ovenpå .
- Mos bananerne med en gaffel, håndmikser eller blend dem.
- I en anden skål blandes de tørre ingredienser. Dvs. mel, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Kom æg, mælk og olie i skålen med bananerne og rør det hele godt sammen med håndmikseren.
- Vend nu de tørre ingredienser i dejen.
- Kom evt. en lille håndfuld chokoladeknapper i til sidst eller andet fyld f.eks. nødder.
- Nu fordeles dejen i muffin formene og den halve banan skæres i skiver og der lægges et stykke på hver muffin.
- Bag midt i ovnen i ca 15 – 20 min. Tjek at de er færdigbagte ved at tjekke at der ikke kommer dej med op, når der stikkes i en muffin.