Fuldkornspartnerskabet

Koldskålscrunch med rugbrød

45 minutter
Desserter
4 personer
Der findes næppe noget bedre end en dejlig skål koldskål i solen på terrassen. Denne perfekte sommerdessert serveres typisk med kammerjunkere, men med en knasende crunch får koldskålen en lækker opgradering. Server med jordbær, hindbær eller spis som den er!
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 100 g fuldkornslogomærket rugbrød
  • 30 g honning
  • 50 g smør
  • 20 g mandler
  • 1-1 ½ ltr koldskål
  • 350 g friske jordbær

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Rist rugbrødet let i ovnen i 5 minutter. Skær rugbrødene i små tern, når det kommer ud af ovnen. Hak mandlerne groft.
  • Kom havregryn, smør, honning, mandler og rugbrødstern på en pande og rist det hele til det har fået en let gylden farve.
  • Tag koldskålscrunchen og hæld ud på et skærebræt, så det kan køle ned og blive helt sprødt.
  • Server som drys på koldskål sammen med friske jordbær.

Tip!

  • Er du mere til kammerjunkere, har vi også en opskrift på dette