Pærecrumble med mandler og havregryn

Pærecrumble med mandler og havregryn

Samlet tid 35 minutter
Desserter
Køkken Dansk
1 tærte
Denne opskrift lever ikke op til Fuldkornslogoet, men er en måde at få mere fuldkorn i hverdagen.
1

Ingredienser 

  • 4 pærer
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 90 g rørsukker
  • 125 g koldt smør i tern
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller korn fra 1 vaniljestang)
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du 

  • Smør en tærteform med en smule smør. Skær pærerne ud i mundrette stykker og spred dem ud i bunden af formen. Drys kanel over pærerne.
  • Smuldr smørret sammen med de to slags mel, havregryn, hakkede mandler, sukker og vaniljepulver. Det skal være en løs masse, uden store smørklumper.
  • Hæld crumblemassen over pærerne og bag i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 25 minutter.
  • Pærerne skal være helt møre og crumblen skal have lidt farve, så er den færdig.
  • Tip: Du kan bruge alle slags frugter og bær til en crumble; æbler, ferskner, blåbær, rabarber m.m.