Jordbærsalat med hvedekerner
Jordbærsalat med hvedekerner
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser
Salat
- 150 g knækkede hvedekerner
- 200 g jordbær
- En god håndfuld grøn salat (fx babyleaves eller hjertesalat.
- 5-6 radiser
- En lille håndfuld frisk basilikum
Dressing
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk piskefløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Bring hvedekernerne i kog, lad dem simre i ca. 15 min. og sæt dem på køl.
- Rens jordbær, salat og radiser. Skær jordbær i kvarte og vend dem med de afkølede hvedekerner, salaten, basilikum og radiser i skiver.
- Til dressingen blandes citronsaft med fløde og smages til med salt og peber. Umiddelbart inden servering dryppes dressingen over salaten.
Noter
Gør sig godt som tilbehør til sommerens grillmad, fx koteletter.