Fuldkornspartnerskabet

Rødkålssalat med rugkerner

1 time 15 minutter
Jul, Salater
4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en god måde at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 150 g skårne rugkerner
  • ½ stk lille rødkål
  • 2 stk æbler
  • 100 g tranebær
  • 1 bk blåbær
  • Saft af 1 appelsin

Sådan gør du 

  • Kog rugkernerne i rigeligt vand i 10-15 minutter og lad dem køle af.
  • Rødkålen snittes fint og æblerne skæres i tynde både.
  • Rødkålen blandes med blåbær, æbler, tranebær og de afkølede rugkerner.
  • Appelsinen presses og saften hældes over salaten.

Tip

  • Alle slags fuldkornskerner kan benyttes, det er blot et spørgsmål om smag og tilgængelighed.
  • Tilpas salaten med den frugt der er i sæson. Her kan man f.eks. variere med æbler, pærer, brombær osv..