Fuldkornspartnerskabet

Tallerken med risotto og en gaffel

Risotto med asparges og spinat

55 minutter
Aftensmad, Grød
4 personer
Risotto er comfort food, når det er bedst. Denne version er med lækre asparges og blød ricotta, og smager himmelsk!
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 300 g brune fuldkornsris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g ricotta
  • 200 g spinat
  • 200 g asparges
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon

Sådan gør du 

  • Skyl ris grundigt og læg dem i blød i et par timer i køleskabet - alternativt overhældes risene med kogende vand og står i blød i 15-20 min.
  • Hak løg og hvidløg og steg det i olien. Når løgene er klare, tilsættes ris og steges med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog til det er næsten helt fordampet.
  • Kom vand og bouillonterning i gryden og kog lige så længe, som det angives på rispakken. Det er vigtigt, at risene hele tiden er dækket af vand. Tilsæt derfor mere vand, hvis for meget fordamper under kogningen.
  • Når risene er kogt færdige, fjernes låget og det resterende væske koges væk, indtil der kun er lidt tilbage i bunden af gryden. Tilsæt spinat og asparges skåret i mindre stykker og lad det koge med i 1 minut.
  • Kom til sidst ricottaen i og rør rundt, indtil risottoen samler sig.