Kog rødbederne med skræl ca. 1½ time, alt efter størrelse. Tjek om de har fået nok ved at stikke en gaffel i, når de slipper er de færdige.
Kog rugkernerne ca. 15 min. indtil de er møre, men de må gerne have lidt bid. Skyl de færdigkogte rugkerner i koldt vand. Hæld derefter 1 spsk. olie over dem og bland det.
Hak rødløget og persillen fint og vend det med rugkernerne.
Når rødbederne er kølet af, fjernes skrællen og rødbederne skæres i mindre tern. Vent med at blande dem i salaten, da du ellers ender op med en pink salat.
Lav dressingen ved at blande resten af olien, balsamico eddike, honning, spidskommen samt salt. Bland halvdelen af dressingen i salaten og den anden halvdel i rødbederne.
Inden salaten serveres, fordeles fetaen og rødbederne ud over salaten.
Tip
Spises som tilbehør til fx en bøf eller som en mættende frokostsalat.