Fuldkornspartnerskabet

Rødbeder i rug

1 time 50 minutter
Salater
4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 150 g rugkerner
  • 2 store rødbeder
  • 1 lille rødløg
  • 1 bdt persille
  • 80 g fetaost nøglehulsmærket
  • 2 spsk koldpresset olie
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 1 tsk honning
  • 1 knsp spidskommen
  • 1 knsp salt

Sådan gør du 

  • Kog rødbederne med skræl ca. 1½ time, alt efter størrelse. Tjek om de har fået nok ved at stikke en gaffel i, når de slipper er de færdige.
  • Kog rugkernerne ca. 15 min. indtil de er møre, men de må gerne have lidt bid. Skyl de færdigkogte rugkerner i koldt vand. Hæld derefter 1 spsk. olie over dem og bland det.
  • Hak rødløget og persillen fint og vend det med rugkernerne.
  • Når rødbederne er kølet af, fjernes skrællen og rødbederne skæres i mindre tern. Vent med at blande dem i salaten, da du ellers ender op med en pink salat.
  • Lav dressingen ved at blande resten af olien, balsamico eddike, honning, spidskommen samt salt. Bland halvdelen af dressingen i salaten og den anden halvdel i rødbederne.
  • Inden salaten serveres, fordeles fetaen og rødbederne ud over salaten.

Tip

  • Spises som tilbehør til fx en bøf eller som en mættende frokostsalat.