Rødbeder i rug
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 150 g rugkerner
- 2 store rødbeder
- 1 lille rødløg
- 1 bdt persille
- 80 g fetaost nøglehulsmærket
- 2 spsk koldpresset olie
- 1 spsk balsamico eddike
- 1 tsk honning
- 1 knsp spidskommen
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Kog rødbederne med skræl ca. 1½ time, alt efter størrelse. Tjek om de har fået nok ved at stikke en gaffel i, når de slipper er de færdige.
- Kog rugkernerne ca. 15 min. indtil de er møre, men de må gerne have lidt bid. Skyl de færdigkogte rugkerner i koldt vand. Hæld derefter 1 spsk. olie over dem og bland det.
- Hak rødløget og persillen fint og vend det med rugkernerne.
- Når rødbederne er kølet af, fjernes skrællen og rødbederne skæres i mindre tern. Vent med at blande dem i salaten, da du ellers ender op med en pink salat.
- Lav dressingen ved at blande resten af olien, balsamico eddike, honning, spidskommen samt salt. Bland halvdelen af dressingen i salaten og den anden halvdel i rødbederne.
- Inden salaten serveres, fordeles fetaen og rødbederne ud over salaten.
Tip
- Spises som tilbehør til fx en bøf eller som en mættende frokostsalat.