Står valget mellem ost eller kage efter hovedretten? Med denne friske ostekage får du både sødt, syrligt, sprødt og blødt i én mundfuld. Perfekt til gæster - eller til weekendforkælelse.Denne opskrift er udviklet i et samarbejde mellem Hjerteforeningen og Nordea-fonden til projekt ”Børnebørnenes Madværksted". Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
25grugbrød
100ghasselnødder
150gtørrede dadler
1spsknøddeolie eller smagsneutral rapsolie
1tskstødt kanel eller lakridspulver
Lidt olie til formen
Ostecreme
3bladehusblas
1ubehandlet appelsin
200gflødeost max 11%
4dlskyr
100gflormelis
Rabarberkompot
900grabarber
150gsukker
Sådan gør du
Rugbrødsbund
Tænd ovnen på 160 grader.
Bryd brødet i mindre stykker. Kom brødet i en foodprocessor eller minihakker sammen med nødder, dadler, olie og kanel eller lakridspulver. Blend til alt er helt findelt.
Smør en springform med lidt olie. Tryk massen sammen i bunden af springformen. Bag bunden i 25 minutter. Lad den køle helt af i formen.
Ostecreme
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i minimum 10 minutter.
Riv appelsinskallen fint og kom det i en skål. Pres saften af den halve appelsin. Rør flødeost og skyr sammen med flormelis og appelsinskal.
Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i en lille gryde sammen med appelsinsaften, uden at det begynder at koge. Pisk den smeltede husblas hurtigt i ostemassen. Hæld massen ovenpå rugbrødsbunden.
Sæt kagen i køleskabet i ca. 4 timer til den er skærefast.
Rabarberkompot
Rens rabarberne grundigt, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom dem i en gryde med sukker, og kog forsigtigt op. Lad dem koge ved svag varme i 3-4 minutter, eller til de er møre uden at koge ud. Lad dem køle af.
Løsn springformen med en kniv og fjern ringen forsigtigt. Servér kagen med rabarberkompot.
Tip
Hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker, kan du rive rugbrødet fint og hakke dadler og nødder så fint, du kan med en kniv. Ælt det hele sammen med olie og kanel eller lakridspulver.