Go Back
Boller med rug, chokolade og skumfiduser

Chokorug med skumfiduser

3 timer
Brød
11 stk
Lækre og nemme chokorug med skumfiduser, chokolade og rugkerner. Gode som fødselsdagsboller, fastelavnsboller eller eftermiddagsboller. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 15 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • ½ tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 1 tsk mørkt maltmel kan erstattes med kakao
  • 25 g knækkede rugkerner sættes i blød dagen før
  • 100 g hakket mælkechokolade
  • 50 g hakkede valnødder
  • 50 g skumfiduser

Sådan gør du 

  • Gæren røres ud i en skål med vand og kærnemælk.
  • Salten tilsættes og røres ud.
  • Tilsæt nu hvedemel, rugmel og maltmel og rør dejen godt sammen på en røremaskine. Her bruges K-spaden. Der røres i et par minutter. stop evt undervejs og skrab siderne.
  • Chokolade, valnødder, udblødte rugkerner og skumfiduser tilsættes. Er skumfiduserne store klippes de i mindre stykker inden de tilsættes.
  • Rør det hele godt sammen igen.
  • Skrab igen siderne, og saml dejen. Skålen dækkes til med et fugtigt viskestykke og bollerne sættes til hævning lunt 1 time.
  • Efter hævning vippes dejen ud på et meldrysset bord, og formes til boller.
  • Bollerne sættes på en bageplade med en ske. Der bliver ca. 11 stk.
  • Læg igen viskestykket over og lad bollerne hæve lunt 1 time. Har de ikke stået så lunt, eller er de ikke hævet tilstrækkeligt, så lad bollerne hæve en 15-30 min længere..
  • Imens tændes ovnen på 200°C.
  • Efter hævning bages bollerne midt i ovnen i ca. 20 min. Bollerne er færdigbagte, hvis de lyder hult når der bankes på bunden.
  • Sæt bollerne på en rist og lad dem køle lidt af. Spis dem som de er, eller med smør mens de er lune.
  • Velbekomme!

Tip

  • Pynt evt bollerne med krymmel eller lign. hvis de skal være ekstra fine.