Fuldkornspartnerskabet

Chokorug med skumfiduser

3 timer
Brød
11 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet. Lækre og nemme chokorug med skumfiduser, chokolade og rugkerner. Gode som fødselsdagsboller, fastelavnsboller eller eftermiddagsboller.

Ingredienser  

  • 15 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • ½ tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 1 tsk mørkt maltmel kan erstattes med kakao
  • 25 g knækkede rugkerner sættes i blød dagen før
  • 100 g hakket mælkechokolade
  • 50 g hakkede valnødder
  • 50 g skumfiduser

Sådan gør du 

  • Gæren røres ud i en skål med vand og kærnemælk.
  • Salten tilsættes og røres ud.
  • Tilsæt nu hvedemel, rugmel og maltmel og rør dejen godt sammen på en røremaskine. Her bruges K-spaden. Der røres i et par minutter. stop evt undervejs og skrab siderne.
  • Chokolade, valnødder, udblødte rugkerner og skumfiduser tilsættes. Er skumfiduserne store klippes de i mindre stykker inden de tilsættes.
  • Rør det hele godt sammen igen.
  • Skrab igen siderne, og saml dejen. Skålen dækkes til med et fugtigt viskestykke og bollerne sættes til hævning lunt 1 time.
  • Efter hævning vippes dejen ud på et meldrysset bord, og formes til boller.
  • Bollerne sættes på en bageplade med en ske. Der bliver ca. 11 stk.
  • Læg igen viskestykket over og lad bollerne hæve lunt 1 time. Har de ikke stået så lunt, eller er de ikke hævet tilstrækkeligt, så lad bollerne hæve en 15-30 min længere..
  • Imens tændes ovnen på 200°C.
  • Efter hævning bages bollerne midt i ovnen i ca. 20 min. Bollerne er færdigbagte, hvis de lyder hult når der bankes på bunden.
  • Sæt bollerne på en rist og lad dem køle lidt af. Spis dem som de er, eller med smør mens de er lune.
  • Velbekomme!

Tip

  • Pynt evt bollerne med krymmel eller lign. hvis de skal være ekstra fine.