Chokorug med skumfiduser
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet. Lækre og nemme chokorug med skumfiduser, chokolade og rugkerner. Gode som fødselsdagsboller, fastelavnsboller eller eftermiddagsboller.
Ingredienser
- 15 g gær
- 2 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- ½ tsk salt
- 200 g hvedemel
- 150 g rugmel
- 1 tsk mørkt maltmel kan erstattes med kakao
- 25 g knækkede rugkerner sættes i blød dagen før
- 100 g hakket mælkechokolade
- 50 g hakkede valnødder
- 50 g skumfiduser
Sådan gør du
- Gæren røres ud i en skål med vand og kærnemælk.
- Salten tilsættes og røres ud.
- Tilsæt nu hvedemel, rugmel og maltmel og rør dejen godt sammen på en røremaskine. Her bruges K-spaden. Der røres i et par minutter. stop evt undervejs og skrab siderne.
- Chokolade, valnødder, udblødte rugkerner og skumfiduser tilsættes. Er skumfiduserne store klippes de i mindre stykker inden de tilsættes.
- Rør det hele godt sammen igen.
- Skrab igen siderne, og saml dejen. Skålen dækkes til med et fugtigt viskestykke og bollerne sættes til hævning lunt 1 time.
- Efter hævning vippes dejen ud på et meldrysset bord, og formes til boller.
- Bollerne sættes på en bageplade med en ske. Der bliver ca. 11 stk.
- Læg igen viskestykket over og lad bollerne hæve lunt 1 time. Har de ikke stået så lunt, eller er de ikke hævet tilstrækkeligt, så lad bollerne hæve en 15-30 min længere..
- Imens tændes ovnen på 200°C.
- Efter hævning bages bollerne midt i ovnen i ca. 20 min. Bollerne er færdigbagte, hvis de lyder hult når der bankes på bunden.
- Sæt bollerne på en rist og lad dem køle lidt af. Spis dem som de er, eller med smør mens de er lune.
- Velbekomme!
Tip
- Pynt evt bollerne med krymmel eller lign. hvis de skal være ekstra fine.