Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til REMA 1000 i anledning af Smørrebrødsugen.
Ingredienser
4skfuldkornslogomærket rugbrød
Lidt smør til brødet
2-3bladesalatgerne krølsalat eller frisésalat
1pottepurløg
1rødløgtil syltede rødløg
1rødløg
1bæger hønsesalat fra serien ”Mayo”
3-400gnye kartofler
4skbacon
2radiser
1dleddike
1dlvand
1dlsukker
½tsksalt
Sådan gør du
Syltede rødløg
Hæld 1 dl eddike, 1 dl vand, 1 dl sukker op i en gryde og tilsæt 1 rødløg og et lille nip salt. Kog op til sukkeret er opløst og afkøl derefter. Pil rødløgene og skær top og bund af. Skær løget i tynde både og læg dem i lagen i mindst 4 timer. Herefter er de klar til brug.
Rødløg
Pil skallen af et lille rødløg, og hak det fint.
Radiser
Skær tynde skiver radiser, og læg i isvand.
Kartofler
Vask og skrub kartoflerne grundigt, så de er uden jord, men stadig med skræl.
Kog kartoflerne, så de stadig er faste. Hæld vandet fra, og lad kartofler køle af.
Bacon
Steg baconen i oven ved 180 grader til det er meget sprødt. Det tager 10-15 min. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle. Når baconen er kølet af, hakkes den i mindre stykker på 3-4 mm.