Fuldkornspartnerskabet

Kartoffelmad med hønsesalat

20 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til REMA 1000 i anledning af Smørrebrødsugen.

Ingredienser  

  • 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
  • Lidt smør til brødet
  • 2-3 blade salat gerne krølsalat eller frisésalat
  • 1 potte purløg
  • 1 rødløg til syltede rødløg
  • 1 rødløg
  • 1 bæger hønsesalat fra serien ”Mayo”
  • 3-400 g nye kartofler
  • 4 sk bacon
  • 2 radiser
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • ½ tsk salt

Sådan gør du 

Syltede rødløg

  • Hæld 1 dl eddike, 1 dl vand, 1 dl sukker op i en gryde og tilsæt 1 rødløg og et lille nip salt. Kog op til sukkeret er opløst og afkøl derefter. Pil rødløgene og skær top og bund af. Skær løget i tynde både og læg dem i lagen i mindst 4 timer. Herefter er de klar til brug.

Rødløg

  • Pil skallen af et lille rødløg, og hak det fint.

Radiser

  • Skær tynde skiver radiser, og læg i isvand.

Kartofler

  • Vask og skrub kartoflerne grundigt, så de er uden jord, men stadig med skræl.
  • Kog kartoflerne, så de stadig er faste. Hæld vandet fra, og lad kartofler køle af.

Bacon

  • Steg baconen i oven ved 180 grader til det er meget sprødt. Det tager 10-15 min. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle. Når baconen er kølet af, hakkes den i mindre stykker på 3-4 mm.

Purløg

  • Hak en potte purløg fint, og i ens størrelse.