Kartoffelmad med hønsesalat
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til REMA 1000 i anledning af Smørrebrødsugen.
Ingredienser
- 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
- Lidt smør til brødet
- 2-3 blade salat gerne krølsalat eller frisésalat
- 1 potte purløg
- 1 rødløg til syltede rødløg
- 1 rødløg
- 1 bæger hønsesalat fra serien ”Mayo”
- 3-400 g nye kartofler
- 4 sk bacon
- 2 radiser
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- ½ tsk salt
Sådan gør du
Syltede rødløg
- Hæld 1 dl eddike, 1 dl vand, 1 dl sukker op i en gryde og tilsæt 1 rødløg og et lille nip salt. Kog op til sukkeret er opløst og afkøl derefter. Pil rødløgene og skær top og bund af. Skær løget i tynde både og læg dem i lagen i mindst 4 timer. Herefter er de klar til brug.
Rødløg
- Pil skallen af et lille rødløg, og hak det fint.
Radiser
- Skær tynde skiver radiser, og læg i isvand.
Kartofler
- Vask og skrub kartoflerne grundigt, så de er uden jord, men stadig med skræl.
- Kog kartoflerne, så de stadig er faste. Hæld vandet fra, og lad kartofler køle af.
Bacon
- Steg baconen i oven ved 180 grader til det er meget sprødt. Det tager 10-15 min. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle. Når baconen er kølet af, hakkes den i mindre stykker på 3-4 mm.
Purløg
- Hak en potte purløg fint, og i ens størrelse.