Sukker og vand koges kort op i en lille gryde. Tag gryden af komfuret.
Tilsæt smør, sirup, peber, kanel, nelliker, ingefær og natron.
Rør massen grundigt sammen.
Bland melet sammen med natron i en skål, og rør detderefter i massen i gryden. Måske dejen er lidt til den tynde side, men denskal nok sætte sig mere.
Kom lidt mel i bunden af en skål, og hæld peberkagedejen i. Stil dejen på køl en times tid eller til næste dag, hvis du har tid til det.
Kom mel på bordet, og tag den kolde dej ud. Del den i to eller tre lige store stykker, og rul en portion ud i cirka tre millimeters tykkelse. Pas på med at rul den for tynd ud, så den ikke kan slippe bordet (tjek en gang imellem).
Udstik med forme og løft forsigtigt peberkagerne over på en bageplade med bagepapir. Gentag med den resterende dej.
Kagerne bages i ca. 8-10 minutter i en 200 grader forvarmet ovn på varmluft. Pas på de ikke bliver for mørke, og nogle ovne varmer mere kraftigt. Tag dem ideelt ud når de er gyldne og bliver brune i kanterne. Hold godt øje med dem.
Lad dem køle helt af, før man kommer glassur på (kan udelades).
Ingredienserne til glassuren piskes sammen og er klar til dekoration.