Peberkager
En kagedej der er ideel til at tage børnene med i køkkenet og julehygge med småkagebagning. Der er rig mulighed for at være kreativ med udstikkere, glasur og krymmel!Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 175 g sukker
- 75 g vand
- 150 g blødt smør
- 50 g lys sirup
- 275 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 3 g stødt kanel
- 3 g stødt nelliker
- 3 g stødt ingefær
- 3 g stødt peber
- 1 tsk natron
Glassur
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- 150 g flormelis
Sådan gør du
- Sukker og vand koges kort op i en lille gryde. Tag gryden af komfuret.
- Tilsæt smør, sirup, peber, kanel, nelliker, ingefær og natron.
- Rør massen grundigt sammen.
- Bland melet sammen med natron i en skål, og rør detderefter i massen i gryden. Måske dejen er lidt til den tynde side, men denskal nok sætte sig mere.
- Kom lidt mel i bunden af en skål, og hæld peberkagedejen i. Stil dejen på køl en times tid eller til næste dag, hvis du har tid til det.
- Kom mel på bordet, og tag den kolde dej ud. Del den i to eller tre lige store stykker, og rul en portion ud i cirka tre millimeters tykkelse. Pas på med at rul den for tynd ud, så den ikke kan slippe bordet (tjek en gang imellem).
- Udstik med forme og løft forsigtigt peberkagerne over på en bageplade med bagepapir. Gentag med den resterende dej.
- Kagerne bages i ca. 8-10 minutter i en 200 grader forvarmet ovn på varmluft. Pas på de ikke bliver for mørke, og nogle ovne varmer mere kraftigt. Tag dem ideelt ud når de er gyldne og bliver brune i kanterne. Hold godt øje med dem.
- Lad dem køle helt af, før man kommer glassur på (kan udelades).
- Ingredienserne til glassuren piskes sammen og er klar til dekoration.
Tip
- For en mere børnevenlig version, tilsæt en mindre mængde af krydderierne.