Fuldkornspartnerskabet

Tærte med spinat, squash og rødløg

Tærte med spinat og squash

Samlet tid 1 time
Aftensmad, Frokost, Påske
4 personer
Denne tærte er fyldt med gode sager fra grøntsagsskuffen, og gør sig godt både til frokost og aftensmad, evt. med en salat til. Vi har lavet den med squash, rødløg og spinat, men du kan variere indholdet efter hvad du har til rådighed.
Denne opskrift er ikke Fuldkornslogomærket, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

Tærtedej (fuldkornslogomærket)

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk rapsolie
  • 90 gram rugmel eller fuldkornshvedemel
  • 90 gram hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Tærtefyld

  • 1 stort rødløg
  • 1 squash
  • 75 gram babyspinat
  • 4 æg
  • 150 gram hytteost
  • 1/2 dl mælk
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning
  • 1 håndfuld pinjekerner

Sådan gør du 

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Kom alle ingredienser til tærtedejen i en skål eller ud på bordet og saml dejen til den hænger godt sammen.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den passer til dit tærtefad – ca. 25 cm i diameter.
  • Smør tærtefadet med lidt olie og fordel dejen i fadet. Prik dejen med en gaffel og bag den i ovnen – uden fyld – i ca. 10 minutter, eller til dejen føles tør uden at tage farve.

Tærtefyld

  • Skær rødløg i skiver og steg på en pande med lidt olie ved mellemvarme. Løgene skal ikke svitses men langsomt blive bløde og karamellisere.
  • Skær squash i små tern. Skyl spinatblade.
  • Steg squash i ca. 5 min på panden sammen med løgene og tilsæt nu de skyllede spinatblade. Spinaten skal steges i 1-2 minutter, til den lige akkurat falder sammen.
  • I en skål røres hytteost sammen med æg og mælk, krydr med salt og peber.
  • Fordel løg, squash ogspinat på tærtedejen. Hæld nu hytteost/æggeblandingen over grøntsagerne.
  • Bag tærten i ovnen til æggemassen er fast – ca. 35 min.
  • Rist pinjekerner let på en pande og strøg hen over tærten før servering.