Julesmåkager med ingefær og drys

Julesmåkager med ingefær og drys

Samlet tid 20 minutter
Desserter, Jul
Køkken Dansk
60 stk. (ca.)
Krydrede julesmåkager med frisk ingefær. Opskriften lever ikke op til Fuldkornslogoet, men de indeholder fuldkornmel.
60

Ingredienser 

  • 125 g stuetempereret smør
  • 100 g rørsukker
  • 2 spsk. sirup (lys, mørk eller ahornsirup)
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 100 g hvid hvedemel (fuldkornshvedemel)
  • 275 g almindelig hvedemel

Topping

  • En smule glasur lavet af flormelis og vand
  • Frysetørret hindbær og hakkede mandler eller hasselnødder

Sådan gør du 

  • Rørsukker, sirup og smør køres sammen med en elpisker eller i en foodprocessor til det smuldre og er ensartet.
  • Bland i en skål fuldkornshvedemel, alm. hvedemel, vaniljesukker, stødt ingefær, revet ingefær og bagepulver.
  • Hæld det op til smør og rørsukker blandingen og tilsæt et æg til dejen er samlet godt.
  • Ælt i mindst 5 minutter. Smuldrer den for dig så tag koldt vand på hænderne og ælt videre.
  • Dejen skal nu hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time og gerne længere. Så skal du blot tage den ud i god tid før brug, så den bliver blød og nem at arbejde med.
  • Dejen rulles ud på et meldrysset bord og stikkes ud med udstiksforme, fx juletræer.
  • Kagerne bages i ovnen på ca. 180/200 grader (alm. ovn) en plade af gangen i 6-8 minutter.
  • Hold øje undervejs, de skal blot være let gyldne i kanten.
  • Pynt småkagerne inden servering med en smule glasur, frysetørrede hindbær og hakkede nødder.