
Julesmåkager med ingefær og drys
Krydrede julesmåkager med frisk ingefær. Opskriften lever ikke op til Fuldkornslogoet, men de indeholder fuldkornmel.
Ingredienser
- 125 g stuetempereret smør
- 100 g rørsukker
- 2 spsk. sirup (lys, mørk eller ahornsirup)
- 1 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 100 g hvid hvedemel (fuldkornshvedemel)
- 275 g almindelig hvedemel
Topping
- En smule glasur lavet af flormelis og vand
- Frysetørret hindbær og hakkede mandler eller hasselnødder
Sådan gør du
- Rørsukker, sirup og smør køres sammen med en elpisker eller i en foodprocessor til det smuldre og er ensartet.
- Bland i en skål fuldkornshvedemel, alm. hvedemel, vaniljesukker, stødt ingefær, revet ingefær og bagepulver.
- Hæld det op til smør og rørsukker blandingen og tilsæt et æg til dejen er samlet godt.
- Ælt i mindst 5 minutter. Smuldrer den for dig så tag koldt vand på hænderne og ælt videre.
- Dejen skal nu hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time og gerne længere. Så skal du blot tage den ud i god tid før brug, så den bliver blød og nem at arbejde med.
- Dejen rulles ud på et meldrysset bord og stikkes ud med udstiksforme, fx juletræer.
- Kagerne bages i ovnen på ca. 180/200 grader (alm. ovn) en plade af gangen i 6-8 minutter.
- Hold øje undervejs, de skal blot være let gyldne i kanten.
- Pynt småkagerne inden servering med en smule glasur, frysetørrede hindbær og hakkede nødder.