Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til COOP i anledning af Smørrebrødsugen
Ingredienser
4skiver fuldkornslogomærket rugbrød
Lidt smør til brødet
300-400gvarmrøget laks
50gblandede hasselnødder og valnødder
Ca 1,5dlmayonnaise
1spskhasselnøddeolie
1pottedild
50gfeta
Saft af en 1/2 citron
2asparges
Sådan gør du
Hasselnødder og valnødder
Hak nødderne fint med en skarp kniv
Feta
Pluk fetaen i små stykker
Hassel-valnøddemayonnaise
Bland mayonnaise og halvdelen af de hakkede nødder samt hasselnøddeolie sammen. Gem de sidste nødder til at pynte med. Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.
Asparges
Skræl tynde strimler på langs af aspargesen, gerne med en kartoffelskræller.
Dild
Pluk små kviste af dilden.
Laks
Pluk laksen i små stykker. Hvis der sidder lidt mørkt kød ved skindet, fjernes det let ved at skrabe det af fisken med en kniv.
Anretning
Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet, så det dækker hele brødet. Læg derefter den plukkede laks på brødet - det må ikke komme ud over kanten. Læg en stribe nøddemayonnaise på midten hen over fisken.
Fordel en smule fetaost over fisken. Drys derefter med nødderne. Lad 3 strimler asparges slange sig på langs af smørrebrødet. Læg derefter 3-4 kviste dild på til sidst.