Fuldkornspartnerskabet

Varmrøget laks med grønt

Varmrøget laks med grønt og nøddemayo

Frokost, Påske, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til COOP i anledning af Smørrebrødsugen

Ingredienser  

  • 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
  • Lidt smør til brødet
  • 300-400 g varmrøget laks
  • 50 g blandede hasselnødder og valnødder
  • Ca 1,5 dl mayonnaise
  • 1 spsk hasselnøddeolie
  • 1 potte dild
  • 50 g feta
  • Saft af en 1/2 citron
  • 2 asparges

Sådan gør du 

Hasselnødder og valnødder

  • Hak nødderne fint med en skarp kniv

Feta

  • Pluk fetaen i små stykker

Hassel-valnøddemayonnaise

  • Bland mayonnaise og halvdelen af de hakkede nødder samt hasselnøddeolie sammen. Gem de sidste nødder til at pynte med. Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.

Asparges

  • Skræl tynde strimler på langs af aspargesen, gerne med en kartoffelskræller.

Dild

  • Pluk små kviste af dilden.

Laks

  • Pluk laksen i små stykker. Hvis der sidder lidt mørkt kød ved skindet, fjernes det let ved at skrabe det af fisken med en kniv.

Anretning

  • Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet, så det dækker hele brødet. Læg derefter den plukkede laks på brødet - det må ikke komme ud over kanten. Læg en stribe nøddemayonnaise på midten hen over fisken.
  • Fordel en smule fetaost over fisken. Drys derefter med nødderne. Lad 3 strimler asparges slange sig på langs af smørrebrødet. Læg derefter 3-4 kviste dild på til sidst.
  • Velbekomme!