Varmrøget laks med grønt og nøddemayo
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til COOP i anledning af Smørrebrødsugen
Ingredienser
- 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
- Lidt smør til brødet
- 300-400 g varmrøget laks
- 50 g blandede hasselnødder og valnødder
- Ca 1,5 dl mayonnaise
- 1 spsk hasselnøddeolie
- 1 potte dild
- 50 g feta
- Saft af en 1/2 citron
- 2 asparges
Sådan gør du
Hasselnødder og valnødder
- Hak nødderne fint med en skarp kniv
Feta
- Pluk fetaen i små stykker
Hassel-valnøddemayonnaise
- Bland mayonnaise og halvdelen af de hakkede nødder samt hasselnøddeolie sammen. Gem de sidste nødder til at pynte med. Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.
Asparges
- Skræl tynde strimler på langs af aspargesen, gerne med en kartoffelskræller.
Dild
- Pluk små kviste af dilden.
Laks
- Pluk laksen i små stykker. Hvis der sidder lidt mørkt kød ved skindet, fjernes det let ved at skrabe det af fisken med en kniv.
Anretning
- Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet, så det dækker hele brødet. Læg derefter den plukkede laks på brødet - det må ikke komme ud over kanten. Læg en stribe nøddemayonnaise på midten hen over fisken.
- Fordel en smule fetaost over fisken. Drys derefter med nødderne. Lad 3 strimler asparges slange sig på langs af smørrebrødet. Læg derefter 3-4 kviste dild på til sidst.
- Velbekomme!