Fuldkornspartnerskabet

Spidskålsalat

Spidskålssalat med hvedekerner, mango og pærer

Samlet tid 50 minutter
Aftensmad, Frokost, Salater
4 personer
Denne spændende spidskålssalat vil vække begejstring hos dine gæster! Hvedekernerne er med til at give fylde, mens pærer og mango giver dejlig sødme. Vi pifter salaten op med frisk forårsløg og mynte og så er den klar. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

  • 1 stort spidskål
  • 2 forårsløg
  • 100 g knækkede hvedekerner
  • 1 dl valnøddekerner
  • 100 g tørret, sød mango
  • 2 pærer
  • 1 håndfuld frisk mynte

Dressing

  • 1 spsk cremet balsamico
  • 1-2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du 

  • Hæld kogende vand over de knækkede hvedekerner,så vandet dækker kernerne. Lad dem trække i 30 – 40 minutter.
  • Skær spidskål, forårsløg, sød mango og pærer og vend sammen.
  • Top med hakkede valnøddekerner og frisk mynte
  • Rør balsamico, olivenolie, salt og peber sammen og dryp hen over salaten kort før servering.
  • Tip: Knækkede hvedekerner kan erstattes med knækkede rugkerner. Kålsalaten kan varieres i det uendelige, så benyt hvad du har i skabene; mandler, blåbær, æbler, persille etc.