Bananbrød med krydderier og honning
Kombinationen af honning, varme krydderier og søde bananer giver dette smagfulde og meget saftige brød, der holder sig godt i flere dage - hvis det altså ikke spises med det samme! Olivenolien giver brødet sin saftige krumme. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
- 3 modne bananer
- 75 g olivenolie
- 160 g honning
- 2 æg
- 50 g finvalsede havregryn
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk tørret ingefær
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1 dl mælk
- 120 g hvedemel
- 70 g fuldkornshvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 160 grader traditionel varme, alternativt 150 varmluft.
- Mos to af bananerne godt – gem den sidste til at lægge ovenpå brødet.
- Pisk olivenolie, honning, banan og æg sammen til det er luftigt. Rør havregryn, krydderier og mælk i.
- Vend mel med bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Smør en sandkageform eller for med bagepapir.
- Kom dejen i formen og halverden sidste banan, som trykkes ned i brødet, så det stadig er synligt.
- Bag i 45-60 minutter ved nederste rist, hold øje undervejs.
- Lad bananbrødet køle af og drys med flormelis før servering.