Fuldkornspartnerskabet

Bananbrød med varme krydderier

Bananbrød med krydderier og honning

Samlet tid 1 time 15 minutter
Desserter, Jul
1 brød
Kombinationen af honning, varme krydderier og søde bananer giver dette smagfulde og meget saftige brød, der holder sig godt i flere dage - hvis det altså ikke spises med det samme! Olivenolien giver brødet sin saftige krumme. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

  • 3 modne bananer
  • 75 g olivenolie
  • 160 g honning
  • 2 æg
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • 120 g hvedemel
  • 70 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du 

  • Sæt ovnen på 160 grader traditionel varme, alternativt 150 varmluft.
  • Mos to af bananerne godt – gem den sidste til at lægge ovenpå brødet.
  • Pisk olivenolie, honning, banan og æg sammen til det er luftigt. Rør havregryn, krydderier og mælk i.
  • Vend mel med bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Smør en sandkageform eller for med bagepapir.
  • Kom dejen i formen og halverden sidste banan, som trykkes ned i brødet, så det stadig er synligt.
  • Bag i 45-60 minutter ved nederste rist, hold øje undervejs.
  • Lad bananbrødet køle af og drys med flormelis før servering.