Fuldkornspartnerskabet

Æg og rejer

Æg og rejer med grøn mayonnaise

Samlet tid 20 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 stk
En smørrebrødsklassiker du aldrig går galt i byen med! Her er samtidig muligheden for at lave din egen hjemmerørte mayonnaise - det er nemmere end du tror. Er tiden knap, så brug en købt version. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til Salling i forbindelse med Smørrebrødsugen.

Ingredienser  

  • 4 skiver fuldkornsmærket rugbrød
  • 1 dl mayonnaise - alternativt lav den selv
  • Skallen af en økologisk citron
  • 1 lille pose mixsalat
  • 3-4 dl rejer
  • 4 blødkogte æg
  • 1 lille potte purløg
  • 6-8 skiver radise

Hjemmerørt mayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1 knsp dijonsennep
  • 1-2 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie

Sådan gør du 

Mayonnaise

  • Hvis du ønsker en flot grøn mayonnaise. Blend 1 spsk. hakket purløg med olien, inden du bruger den til mayonnaisen.
  • Sørg for at æg og olie er samme temperatur.
  • Hæld alle ingredienserne i et blenderglas
  • Blend alle ingredienserne sammen med enstavblender ved at sætte blenderen helt ned i bunden af glasset, og løft denstille op. Start og blend nu, nu holder stavblenderen stille nede ved bunden.Efter kort tid vil du se, at mayonnaisen begynder at blive tyk. Nu kan du løfteblenderen stille og roligt op, så du får god, tyk konsistens. Løft og sænkeventuelt blenderen et par gange.

Smørrebrød

  • Kog ægi 7 minutter i let saltet vand
  • Pil æggene
  • Bland mayonnaisen med skallen af en revet citron.
  • Skær forsigtigt toppen af ægget, cirka 1/3 nede på ægget.
  • Hak purløget fint
  • Smør brødet, og læg en lille håndfuld salat på.
  • Derpå fordeles en lille dl rejer på hver skive brød
  • I midten ”skubbes” rejerne lidt ud, så derbliver en lille fordybning.
  • I fordybningen lægges en god tsk mayonnaise og ægget stilles deri
  • Pynt med skiver af radise og dild