Fuldkornspartnerskabet

Bagt grød a'la gulerodskage

Bagt grød med gulerødder og nødder

Samlet tid 45 minutter
Grød, Morgenmad
4 personer
Vi har taget det bedste fra en gulerodskage og overført det til denne lækre, bagte grød. Varme krydderier, saftig gulerod og knas fra nødderne. Perfekt til weekenden! Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen

Ingredienser  

  • 1 moden banan (100 gram)
  • 150 gram revet gulerod
  • 100 gram mandler, nødder eller pekannødder
  • 150 gram finvalsede havregryn
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 spsk ahornsirup eller honning
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg

Sådan gør du 

  • Mos bananen, riv gulerødderne og hak nødderne.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Kom revet gulerod, hakkede nødder, banan, sirup, æg og mælk ned til de tørre ingredienser og bland det godt sammen. Kom det hele i et smurt ildfast fad.
  • Bag grøden ved ca. 175 grader varmluft i 20-30 minutter. Tjek undervejs med en kniv, om grøden har sat sig.
  • Server den bagte grød med græsk yoghurt eller skyr.