Fuldkornspartnerskabet

Fiskefilet med asparges og rejesalat

Fiskefilet med asparges og rejesalat

Samlet tid 30 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 stk
Glæd dine gæster med et lækkert stykke smørrebrød. Her møder den sprøde fiskefilet en smagfuld rejesalat og friske asparges, og det smager vidunderligt! Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama for Salling i forbindelse med Smørrebrødsugen.

Ingredienser  

  • 4 skiver fuldkornsmærket rugbrød
  • 4 fiskefileter
  • 100 gram rejer
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche 18%
  • 2 asparges, grønne eller skrællede hvide.
  • Rugmel til at vende fiskefileten i
  • 1 pose salatmix
  • 4-6 kviste dild
  • 1 citron til pynt
  • Salt og peber
  • Olie og lidt smør
  • Evt. lidt rød kaviar til pynt

Sådan gør du 

Rejesalat

  • (Du kan også bruge rejesalaten fra køl)
  • Hak asparges og rejer groft.
  • Bland derefter asparges og rejser sammen med mayonnaise, cremefraiche og tilsmag med citron, salt og peber.

Fiskefilet

  • Vend fisken i rugmel
  • Stegfiskefileten i ½ smør og ½ solsikkeolie, til den er lys brun, kan også fritereshvis du syntes bedre om den sprøde overflade, som det giver. Eller steg fiskefileten i ovnen i 10 minutter ved 200grader varmluft.

Anretning

  • Tag en skive fuldkornslogomærket rugbrød.
  • Læg en lille håndfuld salatmix på brødet.
  • Læg derpå en fiskefilet, og ovenpå den, en spiseskefuld rejesalat.
  • Læg derpå en fiskefilet, og ovenpå den, en spiseskefuld rejesalat.
  • Pynt med rød kaviar, dild og citron