Fuldkornspartnerskabet

Kopnudler med fuldkorn

Hjemmelavede kopnudler med svampe og sesam

Samlet tid 10 minutter
Aftensmad, Frokost
Køkken Asiatisk
1 person
Hurtigt, nemt og smagfuldt - disse "kopnudler" er lavet af friske råvarer og kan varieres i det uendelige. God til den hurgtige aftensmad, frokost eller madpakken. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

  • 1 portion fuldkornsnudler (ca.  50-60 gram)
  • 150 ml kogende vand
  • 1/2 grøntsagsbouillon terning
  • 1 forårsløg
  • 1 lille gulerod
  • 3-4 sukkerærter
  • 3 østershatte
  • 1 cm ingefær, frisk
  • 1 tsk sesamfrø
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille eller evt. koriander

Dressing

  • 2 tsk sesamolie
  • 1/2 tsk saltreduceret soya (low sodium)
  • 1/2 tsk sambal oelek

Sådan gør du 

  • Kog fuldkornsnudlerne med en halv bouillonterning og behold 2 dl. af det kogte vand.
  • Skær forårsløg, gulerod, sukker og svampe i skiver.
  • Skræl ingefæren og riv den eller hak i små stykker.
  • Tag et glas og læg fuldkornsnudlerne nederst.
  • Læg ingefær, gulerod, forårsløg, sukkerærter og østershatte ovenpå nudlerne
  • Bland sesamolie, soyasauce og sambel oelek og hæld i glasset.
  • Hæld de 2 dl. kogt bouillonvand over glasset lige inden du skal spise og rør forsigtigt.
  • Top med persille og sesam.
  • Tip: Tilføj mere sambal oelek, hvis du vil have det mere spicy