Hjemmelavede kopnudler med svampe og sesam
Hurtigt, nemt og smagfuldt - disse "kopnudler" er lavet af friske råvarer og kan varieres i det uendelige. God til den hurgtige aftensmad, frokost eller madpakken. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
- 1 portion fuldkornsnudler (ca. 50-60 gram)
- 150 ml kogende vand
- 1/2 grøntsagsbouillon terning
- 1 forårsløg
- 1 lille gulerod
- 3-4 sukkerærter
- 3 østershatte
- 1 cm ingefær, frisk
- 1 tsk sesamfrø
- 1 lille håndfuld bredbladet persille eller evt. koriander
Dressing
- 2 tsk sesamolie
- 1/2 tsk saltreduceret soya (low sodium)
- 1/2 tsk sambal oelek
Sådan gør du
- Kog fuldkornsnudlerne med en halv bouillonterning og behold 2 dl. af det kogte vand.
- Skær forårsløg, gulerod, sukker og svampe i skiver.
- Skræl ingefæren og riv den eller hak i små stykker.
- Tag et glas og læg fuldkornsnudlerne nederst.
- Læg ingefær, gulerod, forårsløg, sukkerærter og østershatte ovenpå nudlerne
- Bland sesamolie, soyasauce og sambel oelek og hæld i glasset.
- Hæld de 2 dl. kogt bouillonvand over glasset lige inden du skal spise og rør forsigtigt.
- Top med persille og sesam.
- Tip: Tilføj mere sambal oelek, hvis du vil have det mere spicy