Hurtigt fuldkornsrugbrød
Til madpakken, smørrebrødet eller den hurtige aftensmad. Et klassisk rugbrød til hele familien! Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 200 g skårne rugkerner
- 3 dl kogende vand
- 1 1/2 dl mørk øl
- 1 1/2 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 1 tsk sirup
- 10 g salt
- 100 g hørfrø
- 80 g solsikkefrø
- 400 g rugmel
- 1 tsk smagsneutral olie til at smøre formen
Sådan gør du
- Rugkernerne kommes i en skål og kogende vand hældes over. De skal nu stå i blød i 30 minutter.
- Øl og kærnemælk kommes i en stor skål sammen med gæren, som røres ud.
- Sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø og solsikkefrø tilsættes. Rør godt sammen.
- Nu tilsættes rugmel og dejen røres godt sammen. Den skal røres sammen i min. 10 minutter. Brug eventuelt en røremaskine med en K-spade.
- Smør en rugbrødsform på ca. 2 ½ liter og fordel dejen i formen. Glat overfalden med en ske dyppet i vand og stil formen med dejen tildækket på køkkenbordet. Dejen skal nu hæve i 2 timer.
- Ovnen tændes på 170°C varmluft og rugbrødet bages i 1 ½ time.
- Brødet afkøles ca. 10 min. i formen, før det vendes ud på en bagerist og afkøles. Velbekomme!