Rødkålssalat med rugkerner
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en god måde at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
- 150 g skårne rugkerner
- ½ stk lille rødkål
- 2 stk æbler
- 100 g tranebær
- 1 bk blåbær
- Saft af 1 appelsin
Sådan gør du
- Kog rugkernerne i rigeligt vand i 10-15 minutter og lad dem køle af.
- Rødkålen snittes fint og æblerne skæres i tynde både.
- Rødkålen blandes med blåbær, æbler, tranebær og de afkølede rugkerner.
- Appelsinen presses og saften hældes over salaten.
Tip
- Alle slags fuldkornskerner kan benyttes, det er blot et spørgsmål om smag og tilgængelighed.
- Tilpas salaten med den frugt der er i sæson. Her kan man f.eks. variere med æbler, pærer, brombær osv..