Jordbærsalat med hvedekerner
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
Salat
- 150 g knækkede hvedekerner
- 200 g jordbær
- 1 håndfuld Grøn salat (fx babyleaves eller hjertesalat.
- 5-6 stk radiser
- En lille håndfuld frisk basilikum
Dressing
- 2 spsk citronsaft
- 3 spsk piskefløde
- salt og peber
Sådan gør du
Sådan gør du
- Bring hvedekernerne i kog, lad dem simre i ca. 15 min. og sæt dem på køl.
- Rens jordbær, salat og radiser. Skær jordbær i kvarte og vend dem med de afkølede hvedekerner, salaten, basilikum og radiser i skiver.
- Til dressingen blandes citronsaft med fløde og smages til med salt og peber. Umiddelbart inden servering dryppes dressingen over salaten.
Tip
- Gør sig godt som tilbehør til sommerens grillmad, fx koteletter.