Rugbrød med avokado, hytteost og salat
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Avokadomad
- 50 g fuldkornslogomærket rugbrød 1 skive
- 50 g avokado ½ lille
- 2 cherrytomater
- 5 g rødløg til pynt
- salt
- peber
Hytteostmad
- 50 g fuldkornslogomærket rugbrød 1 skive
- 70 g hytteost 1,5%
- 2 cherrytomater
- 1 radise
- 10 g avokado til toppen
- purløg til pynt
Salat
- 60 g spidskål
- 2 radiser
- 50 g edamame bønner
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk olivenolie
- peber til dressingen
- grønt drys F.eks. persille, dild eller skovsyre
Sådan gør du
Avokadomad
- Skær avokadoen i skiver og læg på rugbrødet. Skær lidt rødløg i tynde skiver og læg ovenpå avokadoen. Skær cherrytomater i halve og pynt oven på rødløgene. Kværn salt og peber hen over maden.
Hytteostmad
- Skær radisen i små tern og bland i hytteosten. Fordel hytteosten på rugbrødet. Skær avokadoen i små tern og læg ovenpå hytteosten. Pynt madden med halve tomater og fintklippet purløg.
Salat
- Snit spidskålen fint. Skær radiser i tynde skiver. Bland spidskål, radiser og edamame bønner.
- Bland en dressing af citron, olivenolie og peber i en skål og hæld over salaten.
- Pynt salaten med lidt skovsyre.
Tip
- Server rugbrødsmadderne og salaten sammen til et hovedmåltid.