Fuldkornspartnerskabet

Broccoli/ærtesuppe

Ærtesuppe med broccoli og fuldkornsknas

Aftensmad, Supper
4
En nem, nærende og lækker suppe til hele familien, som samtidig er budgetvenlig. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Suppe

  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 stk broccoli (ca 450 gram)
  • 200 g frosne ærter
  • 300 g kartofler
  • 1,5 spsk smagsneutral olie
  • 1/4 dl madlavningsfløde eller kokosmælk
  • Salt og peber

Fuldkornsknas

  • 150 g daggammelt rugbrød eller fuldkornshvedebrød
  • Lidt olie
  • Timian
  • Salt og peber

Sådan gør du 

  • Hak løgene groft og pres hvidløgsfeddene.
  • Steg kort løg og hvidløg i olien i en gryde.
  • Tilsæt vand, salt og bouillon og kog op.
  • Skræl og skær kartoflerne i tern, og kom dem i gryden.
  • Kog det hele i 10-15 minutter under låg til kartoflerne er næsten møre.
  • Imens skærer du tern af det daggamle brød ud og spreder ud på en bageplade.
  • Vend i en smule olivenolie og drys så timian, salt og peber over. Bag brødet i ca. 10 minutter eller til det er sprødt uden at være brændt.
  • Vask broccolien, og skær den i grove stykker.
  • Tilsæt broccoli, dernæst ærter til gryden, og kog det hele i ca. 5-10 min til det er mørt.
  • Blend suppen med en stavblender til alle klumper er væk og suppen er silkeblød.
  • Varm suppen op, og tilsæt den madlavningsfløde eller kokosmælk.
  • Smag retten til med salt og peber, og servér med topping.