Ærtesuppe med broccoli og fuldkornsknas
En nem, nærende og lækker suppe til hele familien, som samtidig er budgetvenlig. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Suppe
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 stk broccoli (ca 450 gram)
- 200 g frosne ærter
- 300 g kartofler
- 1,5 spsk smagsneutral olie
- 1/4 dl madlavningsfløde eller kokosmælk
- Salt og peber
Fuldkornsknas
- 150 g daggammelt rugbrød eller fuldkornshvedebrød
- Lidt olie
- Timian
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løgene groft og pres hvidløgsfeddene.
- Steg kort løg og hvidløg i olien i en gryde.
- Tilsæt vand, salt og bouillon og kog op.
- Skræl og skær kartoflerne i tern, og kom dem i gryden.
- Kog det hele i 10-15 minutter under låg til kartoflerne er næsten møre.
- Imens skærer du tern af det daggamle brød ud og spreder ud på en bageplade.
- Vend i en smule olivenolie og drys så timian, salt og peber over. Bag brødet i ca. 10 minutter eller til det er sprødt uden at være brændt.
- Vask broccolien, og skær den i grove stykker.
- Tilsæt broccoli, dernæst ærter til gryden, og kog det hele i ca. 5-10 min til det er mørt.
- Blend suppen med en stavblender til alle klumper er væk og suppen er silkeblød.
- Varm suppen op, og tilsæt den madlavningsfløde eller kokosmælk.
- Smag retten til med salt og peber, og servér med topping.