Fuldkornspartnerskabet

Smørrebrød med blomkål, broccoli og nøddemayo

Tilb. tid 20 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama i anledning af Smørrebrødsugen 2023.

Ingredienser  

  • 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
  • Lidt smør
  • 1 stk broccoli
  • 1 stk blomkål
  • 1 stængel palmekål
  • ½ dl sesam
  • dl mayonnaise
  • ½ dl afskallede hasselnødder
  • Solsikkeolie

Sådan gør du 

Blomkål

  • Pluk blomkål i små buketter

Broccoli

  • Pluk Broccoli i små buketter

Palmekål

  • Pluk bladene af stænglen på palmekålen og i stykker på 2-3 x 2-3 cm. Sørg for at kålen er ”tør” når den friteres ved 180 grader i neutral olie, (solsikke) pas på, for det kan sprøjte en del.

Sesamfrø

  • Rist sesamfrøene på panden i 3- 4 minutter

Hasselnødder

  • Hak de afskallede nødder fint.

Mayonnaise

  • 1,5 dl mayonnaise, tilsæt 2 spsk. af de hakkede nødder, tilsæt 1 spsk. ristede sesam. Bland det godt sammen.

Anretning

  • Smør lidt smør på rugbrødet. Læg de små buketter af blomkål med stilken mod midten i 2 rækker, så de ligger mod kanten af rugbrødet. Derpå en stribe hasselnøddemayonnaise ned i midten. Nu sættes broccoli buketterne ned i midten. Så smørrebrødet er dækket af blomkål og broccoli i striber. Derpå blade af palmekål, og til sidst drysses med de ristede sesamfrø over hele smørrebrødet. Velbekomme!