Smørrebrød med blomkål, broccoli og nøddemayo
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama i anledning af Smørrebrødsugen 2023.
Ingredienser
- 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
- Lidt smør
- 1 stk broccoli
- 1 stk blomkål
- 1 stængel palmekål
- ½ dl sesam
- 1½ dl mayonnaise
- ½ dl afskallede hasselnødder
- Solsikkeolie
Sådan gør du
Blomkål
- Pluk blomkål i små buketter
Broccoli
- Pluk Broccoli i små buketter
Palmekål
- Pluk bladene af stænglen på palmekålen og i stykker på 2-3 x 2-3 cm. Sørg for at kålen er ”tør” når den friteres ved 180 grader i neutral olie, (solsikke) pas på, for det kan sprøjte en del.
Sesamfrø
- Rist sesamfrøene på panden i 3- 4 minutter
Hasselnødder
- Hak de afskallede nødder fint.
Mayonnaise
- 1,5 dl mayonnaise, tilsæt 2 spsk. af de hakkede nødder, tilsæt 1 spsk. ristede sesam. Bland det godt sammen.
Anretning
- Smør lidt smør på rugbrødet. Læg de små buketter af blomkål med stilken mod midten i 2 rækker, så de ligger mod kanten af rugbrødet. Derpå en stribe hasselnøddemayonnaise ned i midten. Nu sættes broccoli buketterne ned i midten. Så smørrebrødet er dækket af blomkål og broccoli i striber. Derpå blade af palmekål, og til sidst drysses med de ristede sesamfrø over hele smørrebrødet. Velbekomme!