Fuldkornspartnerskabet

Burger med linsebøf

Burger med linsebøf og rødbedehummus

Samlet tid 45 minutter
Aftensmad
6 stk
Denne vegetariske burger giver oksekødet skarp konkurrence! Sammen med frisk tomat, salat og den smagfulde rødbedehummus får du en virkelig lækker burger.
Opskriften lever op til Fuldkornslogoet

Ingredienser  

  • 6 Fuldkornsmærkede burgerboller
  • 200 gram røde linser
  • 1 løg, evt. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 2 æg
  • 50 gram fuldkornshvedemel eller havregryn
  • 100 gram Nøglehulsmærket mozzarella
  • Salt og peber
  • 50 gram Syltede rødløg - hjemmelavede eller færdigkøbte
  • 1 pakke feldsalat (100 gram)

Rødbedehummus (kan også købes færdiglavet visse steder)

  • 1 pakke færdiglavet hummus (ca 200 gram)
  • 1/2 rødbede

Sådan gør du 

  • Skyl de røde linsergrundigt i en sigte. Varm en gryde op med rigeligt vand og tilsæt linserne og en smule salt.
  • Linserne skal koges møre,ca. 10 minutter – de skal være bløde, men stadig holde formen.
  • Lad linserne dryppe heltaf, og rør dem sammen i en skål med æg, mel, ost og krydderier.
  • Hvis dejen er meget våd, kan der tilsættes lidt ekstra mel eller havregryn.
  • Form farsen til linsebøffer og steg på begge sider ved medium varme, til de har fået lidt farve.
  • Vask og skræl rødbede og kog til det er mørt
  • Blend rødbede med hummus til den er glat og cremet.
  • Lun burgerbollerne i ovnen. Smør bollen med rødbedehummus og læg linsebøf, salat og rødløg i.