Burger med linsebøf og rødbedehummus
Denne vegetariske burger giver oksekødet skarp konkurrence! Sammen med frisk tomat, salat og den smagfulde rødbedehummus får du en virkelig lækker burger. Opskriften lever op til Fuldkornslogoet
Ingredienser
- 6 Fuldkornsmærkede burgerboller
- 200 gram røde linser
- 1 løg, evt. rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 tsk timian
- 2 æg
- 50 gram fuldkornshvedemel eller havregryn
- 100 gram Nøglehulsmærket mozzarella
- Salt og peber
- 50 gram Syltede rødløg - hjemmelavede eller færdigkøbte
- 1 pakke feldsalat (100 gram)
Rødbedehummus (kan også købes færdiglavet visse steder)
- 1 pakke færdiglavet hummus (ca 200 gram)
- 1/2 rødbede
Sådan gør du
- Skyl de røde linsergrundigt i en sigte. Varm en gryde op med rigeligt vand og tilsæt linserne og en smule salt.
- Linserne skal koges møre,ca. 10 minutter – de skal være bløde, men stadig holde formen.
- Lad linserne dryppe heltaf, og rør dem sammen i en skål med æg, mel, ost og krydderier.
- Hvis dejen er meget våd, kan der tilsættes lidt ekstra mel eller havregryn.
- Form farsen til linsebøffer og steg på begge sider ved medium varme, til de har fået lidt farve.
- Vask og skræl rødbede og kog til det er mørt
- Blend rødbede med hummus til den er glat og cremet.
- Lun burgerbollerne i ovnen. Smør bollen med rødbedehummus og læg linsebøf, salat og rødløg i.