Fuldkornspartnerskabet

Farsbrød a la kylling og fuldkorn med rodfrugtsalat

1 time 25 minutter
Aftensmad
4 personer
Vi har givet farsbrødet en opgradering med denne opskrift. Her er farsbrødet lavet af saftig kylling og får et knasende og lækkert modspil af den grove salat.
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Farsbrød

  • 320 g hakket kyllingekød 10% fedt
  • 1 tsk fint salt
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn ca. 35 g
  • 1 løg
  • peber
  • ½-1 dl minimælk
  • 1 æble
  • 10 grene timian

Salat med korn og rodfrugter

  • 300 g hvede-spelt- eller bygkerner
  • 4 mellemstore gulerødder 300 g
  • 250 g rødbede
  • 2 mellemstore persillerødder eller pastinakker 270 g
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1/2 tsk flagesalt
  • peber
  • 1 bakke karse

Sådan gør du 

Fars

  • Rør kødet sejt med salt. Tilsæt ægget og dernæst havregryn, revet løg og peber. Rør mælken i farsen. Riv æblerne inkl. skrællen og rør i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ca. en halv time.
  • Form farsen til et farsbrød. Glat siderne og toppen med hænderne. Drys hakket timian på toppen af farsbrødet, og bag det i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Salat med korn og rodfrugter

  • Kog kernerne som angivet på emballagen og afdryp.
  • Skræl rodfrugterne, og skær dem i lange strimler med en skrællekniv.
  • Pisk olie og eddike sammen, og vend dressingen med rodfrugterne. Smag til med salt og peber. Vend rodfrugterne let med kornene, og drys med karse.

Servering

  • Skær farsbrødet i tykke skiver og servér med kornsalaten.

Tip

  • Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du fuldkorn som hele hvedekerner.
  • Køber du timian i potte, så kan denne passes med vand og kærlighed og dermed bruges i andre lækre måltider.
  • Har du rester fra farsbrødet, gør det sig godt på en rugbrødsmad til frokost næste dag.
  • Tåler du ikke mælk, kan du fint erstattet det med plantebaserede varianter.