Fuldkornspartnerskabet

Hamburgerryg med dekonstrueret italiensk salat

20 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til REMA 1000 i anledning af Smørrebrødsugen.

Ingredienser  

  • 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
  • Lidt smør til brødet
  • 8 sk hamburgerryg
  • 2-3 blade salat gerne krølsalat eller frisésalat
  • 6-8 friske ærter eller sukkerærter
  • 1 gulerod
  • 1 dl mayonnaise
  • 4 stk asparges hvid eller grønne

Sådan gør du 

Salat

  • Pluk salaten af stilken, i stykker på 2-3 cm.

Asparges og Gulerod

  • Skræl lange strimler af gulerod på langs. Du kan gøre det med en kartoffelskræller, eller på et mandolinjern. Lav 12 i alt og læg dem i isvand. Del aspargesen på langs.

Ærter

  • Bælg ærterne, og hvis du bruger sukkerærter, skæres de i skiver på den lange led.

Mayonnaisen

  • Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.

Anretning

  • Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet så det dækker hele brødet.
  • Fold hamburgerryggen 1/3 del inde på skiven. 2 skiver på hvert stykke. Læg derefter hamburgerryggen på brødet og lad den stikke 1/3 udenfor rugbrødet, ovenpå salaten. Mayonnaisen lægges i en stribe midt på brødet, så det holder sammen på pålægs skiverne. Læg 6-8 ærter ned i mayonnaisen, derpå strimler af asparges og gulerod. Læg strimlerne, så de svajer hen over brødet. Velbekomme!