Hamburgerryg med dekonstrueret italiensk salat
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til REMA 1000 i anledning af Smørrebrødsugen.
Ingredienser
- 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
- Lidt smør til brødet
- 8 sk hamburgerryg
- 2-3 blade salat gerne krølsalat eller frisésalat
- 6-8 friske ærter eller sukkerærter
- 1 gulerod
- 1 dl mayonnaise
- 4 stk asparges hvid eller grønne
Sådan gør du
Salat
- Pluk salaten af stilken, i stykker på 2-3 cm.
Asparges og Gulerod
- Skræl lange strimler af gulerod på langs. Du kan gøre det med en kartoffelskræller, eller på et mandolinjern. Lav 12 i alt og læg dem i isvand. Del aspargesen på langs.
Ærter
- Bælg ærterne, og hvis du bruger sukkerærter, skæres de i skiver på den lange led.
Mayonnaisen
- Fyld mayonnaisen i en sprøjtepose.
Anretning
- Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet så det dækker hele brødet.
- Fold hamburgerryggen 1/3 del inde på skiven. 2 skiver på hvert stykke. Læg derefter hamburgerryggen på brødet og lad den stikke 1/3 udenfor rugbrødet, ovenpå salaten. Mayonnaisen lægges i en stribe midt på brødet, så det holder sammen på pålægs skiverne. Læg 6-8 ærter ned i mayonnaisen, derpå strimler af asparges og gulerod. Læg strimlerne, så de svajer hen over brødet. Velbekomme!