Fuldkornspartnerskabet

Kartoffelsuppe med porre

45 minutter
Aftensmad, Supper
4 personer
En varmende kartoffel porresuppe er en klassiker til aftensmaden. Den er nem, hurtig og smager godt. Server med ristede fuldkornskerner eller en skive let ristet fuldkornslogomærket rugbrød til.

Ingredienser  

  • 1 spsk olivenolie
  • 600 g kartofler
  • 2 stk porrer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde 9%
  • salt og peber
  • 1 bdt purløg karse eller andet grønt drys
  • 4 sk let ristet rugbrød

Fuldkornsknas

  • 100 g hvede- eller rugkerner
  • spsk olivenolie
  • 1 bdt persille
  • 1 stk økologisk citron
  • ½ tsk salt

Sådan gør du 

  • Porrerne flækkes på langs og skylles rene for jord og lægges så de kan dryppe af.
  • Brug det meste af porren, og skær kun det aller yderste grønne væk.
  • Dernæst snittes de i ca. 1 cm brede strimler.
  • Hvidløget pilles og hakkes.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i ca. 2x2 cm tern.
  • Olien kommes nu i en gryde og der tændes for medium varme. Når olien er varm tilsættes porrerne og de steges til de bløde. De må ikke blive brune, så skru ned for varmen hvis det går for stærkt.
  • Nu tilsættes grøntsagsbouillonen og dernæst kartoflerne.
  • Bring det til kogepunktet og lad derefter simre til kartoflerne er møre.
  • Når kartoflerne er møre blendes det hele i en blender eller med en stavblender til en cremet konsistens.
  • Nu tilsættes fløden og suppen skal kun lige op og vende lige inden kogepunktet. Rør jævnligt i suppen.
  • Suppen smages til med salt og peber.
  • Skyl og hak purløg og server det til suppen.
  • Server ristede fuldkornskerner eller let ristet rugbrød til.

Fuldkornsknas

  • Kog kernerne efter pakkens anvisning.
  • Varm olien på en pande og rist de drænede kogte kerner tilde er let gyldne.
  • Skyl og hak persillen og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt.