Fuldkornspartnerskabet

Ørredfilet med purløgsmayo

20 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama til REMA 1000 i anledning af Smørrebrødsugen.

Ingredienser  

  • 4 ørredfileter
  • 4 sk fuldkornslogomærket rugbrød
  • Lidt smør til brødet
  • 2-3 blade salat gerne krølsalat eller frisésalat
  • 1 potte purløg
  • 1 Rødløg
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • ½ dl olie solsikke eller anden smagsneutral olie
  • 1 stk porre på 4-5 cm gerne den grønne del
  • 1 ltr solsikkeolie til fritering af porrer

Sådan gør du 

Purløgsmayonnaise

  • Ta` en ½ potte af purløgen og hak det fint. Bland purløg og olie sammen og blend det sammen til det er helt grønt. Bland mayonnaise og cremefraiche sammen. Bland purløgsolien i, til du får en flot farve og stadig fast mayonnaise. Fyld gerne mayonnaisen i en sprøjtepose og stil den derefter på køl.

Salat

  • Pluksalaten af stilken, i stykker på 2-3 cm.

Hakket rødløg

  • Pil løget og skær top og bund af. Hak løget i små tern.

Friterede porrestrimler

  • Skær tynde strimler af porren, 1-2 mm på langs. Friter strimlerne i olien ved 180 grader, til de er gyldne. I ca. 30 sekunder. Brug eventuelt en stålsigte til at have porrestrimlerne i, så er de lettere at styre.

Ørredfilet

  • Pak ørredfileten ud, og kontroller, at den er fri for ben.

Anretning

  • Smør brødet med lidt smør, læg en lille håndfuld salat på brødet. Så det dækker hele brødet.
  • Læg derefter ørredfileten på brødet og tilpas fisken, så den lige passer på brødet uden af stikke ud over brødkanten. Derpå en stribe mayonnaise på langs af brødet. Nu lægges der en stribe af de hakkede rødløg ved siden af mayonnaisen. Herefter lægges de friterede porrer over både mayonnaisen og løgene. Du kan eventuelt slutte af med at drysse fint hakket purløg over hele smørrebrødet. Velbekomme!