Fuldkornspartnerskabet

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata med chili og tomat

Samlet tid 45 minutter
Aftensmad
Køkken Italiensk
4 personer
En klassisk italiensk pastaret med få, men gode ingredienser.

Ingredienser  

  • 400 gram fuldkornsspaghetti eller tagliatelle
  • 1 dåse hakkede tomater - vælg en god kvalitet
  • Chili efter behov, fx en finthakket frisk chili eller en tsk. tørret chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 80 gram parmesan
  • 4 spsk olivenolie

Sådan gør du 

  • Varm olivenolien forsigtigt op i en gryde til lav varme sammen med chili og hvidløg. Chili og hvidløg skal nu infusere olien med smag, gerne i 10-20 minutter på lav varme, hvor det ikke tager for meget farve eller brænder på.
  • Når hvidløg begynder at skifte farve, hælder du dine hakkede tomater over.
  • Sæt blusset på simrevarme og tilsæt salt, peber, sukker og balsamico og smag til – også ift. om du vil have mere chili i.
  • Skyl og hak basilikum.
  • Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
  • Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
  • Imens koges pastaen efter anvisning på pakken.
  • Vend pasta sammen med tomat/chili sovs og server med friskrevet parmesan eller anden ost og også gerne lidt basilikum.